Kovászos Kenyér Workshop Pocakos & Nyuszifüles kenyér

35 000 Ft

Workshop 9.00-15.00

Válassz kovászos kenyeret és élvezd a természetes ízek és az egészséges alternatívák nyújtotta előnyöket.

Az egyszerű kovászos kenyér a hagyományokból és a természet szeretetéből táplálkozik. Kovászos kenyér: az igazi ízek forrása természetes érleléssel, minden falat egy új élmény.

Kiscsoportos Workshop, minimális létszám 3 fő, maximum 7 fő

Tanulni, inspirálódni, kikapcsolódni, feltöltődni fogsz nálam, élményekkel gazdagabban térsz haza.

A Workshop ára tartalmazza a következőket:

۞ kávé, latte, cappuccino, tea, üdítő

۞ ebéd: Kovászos kenyérből készült különleges szendvicsek (sonkás, körözöttes, tojáskrémes, téliszalámis)

۞ ajándék fa sütőforma és az abba helyezett megformázott kenyér (otthon megsütöd)

۞ a helyszínen együtt díszített, kisütött kenyérrel térsz haza

۞ egy műanyag dobozban megkapod az általad bedagasztott kenyeret,

amit otthon fogsz megformázni, majd szakajtóba tenni és ha megkelt, megsütni

۞ kovász (üvegben)

۞ Kovász Kisokos kinyomtatva, lefűzve

 Workshop menete:

۞ A Kovász közös megetetése, amit haza fogsz vinni

۞ Beszélek az idegen szavak jelentéséről, amit a Kovászolás folyamán szoktunk használni, sokszor elmondom, így

a nap végére mindenki megjegyzi.

۞ Az alapanyagokkal való ismerkedés, lisztek, szakajtók, recept elemzése, értelmezése

۞ Dagasztani kézzel fogunk

۞ Az általam előkészített, megkelt Kenyerek díszítése és közös sütése, amit haza fogsz vinni

۞ Az általam bedagasztott Kenyér hajtogatása, majd formázása, amit haza fogsz vinni, és otthon megsütöd

۞ Amit Te dagasztasz kenyeret, majd hajtogatod, azt is hazaviszed, otthon megformázod, szakajtóba teszed, ha

megkelt, megsütöd

۞ A hajtogatások között beszélek a kovásztól a sütésig végbemenő folyamatokról

۞ Beszélek a kovász gondozásáról, felhasználási lehetőségeiről. Hogyan szaporítunk dagasztáshoz, hogyan

tervezzük meg a Kovászos kenyerünket, hogy pont úgy sikerüljön, ahogy szeretnénk. Mindent elmondok, ami

a sikeres Kovászos kenyér sütéséhez szükséges.

۞ Gyakorlati tanácsokkal, tippekkel látlak el. Mint Pék és gyakorlott kovászoló, átfogó tudással bocsátalak Kovászoló utadra.

Mit hozzál magaddal?

۞ Jókedvet

۞ Váltócipőt, papucsot, ha szeretnéd

۞ Hűtőtáskát, jégakkuval…abba tesszük a Kenyeret, amit otthon fogsz kisütni. Azért kell a hűtőtáska, mert nem

szeretnénk, hogy elkeljen a tészta

Lemondási feltételek

Sikeres jelentkezés esetén nincs lehetőség a workshop lemondására, vagy dátumcserére, azonban a workshop napjáig szabadon átruházható a lefoglalt időpont.

A Workshop helyszíne:

Kovász Ági Gasztro Műhely 

3271 Visonta, Csapás utca 2.