Workshop 9.00-15.00
Válassz kovászos kenyeret és élvezd a természetes ízek és az egészséges alternatívák nyújtotta előnyöket.
Az egyszerű kovászos kenyér a hagyományokból és a természet szeretetéből táplálkozik. Kovászos kenyér: az igazi ízek forrása természetes érleléssel, minden falat egy új élmény.
Kiscsoportos Workshop, minimális létszám 3 fő, maximum 7 fő
Tanulni, inspirálódni, kikapcsolódni, feltöltődni fogsz nálam, élményekkel gazdagabban térsz haza.
A Workshop ára tartalmazza a következőket:
۞ kávé, latte, cappuccino, tea, üdítő
۞ ebéd: Kovászos kenyérből készült különleges szendvicsek (sonkás, körözöttes, tojáskrémes, téliszalámis)
۞ ajándék fa sütőforma és az abba helyezett megformázott kenyér (otthon megsütöd)
۞ a helyszínen együtt díszített, kisütött kenyérrel térsz haza
۞ egy műanyag dobozban megkapod az általad bedagasztott kenyeret,
amit otthon fogsz megformázni, majd szakajtóba tenni és ha megkelt, megsütni
۞ kovász (üvegben)
۞ Kovász Kisokos kinyomtatva, lefűzve
Workshop menete:
۞ A Kovász közös megetetése, amit haza fogsz vinni
۞ Beszélek az idegen szavak jelentéséről, amit a Kovászolás folyamán szoktunk használni, sokszor elmondom, így
a nap végére mindenki megjegyzi.
۞ Az alapanyagokkal való ismerkedés, lisztek, szakajtók, recept elemzése, értelmezése
۞ Dagasztani kézzel fogunk
۞ Az általam előkészített, megkelt Kenyerek díszítése és közös sütése, amit haza fogsz vinni
۞ Az általam bedagasztott Kenyér hajtogatása, majd formázása, amit haza fogsz vinni, és otthon megsütöd
۞ Amit Te dagasztasz kenyeret, majd hajtogatod, azt is hazaviszed, otthon megformázod, szakajtóba teszed, ha
megkelt, megsütöd
۞ A hajtogatások között beszélek a kovásztól a sütésig végbemenő folyamatokról
۞ Beszélek a kovász gondozásáról, felhasználási lehetőségeiről. Hogyan szaporítunk dagasztáshoz, hogyan
tervezzük meg a Kovászos kenyerünket, hogy pont úgy sikerüljön, ahogy szeretnénk. Mindent elmondok, ami
a sikeres Kovászos kenyér sütéséhez szükséges.
۞ Gyakorlati tanácsokkal, tippekkel látlak el. Mint Pék és gyakorlott kovászoló, átfogó tudással bocsátalak Kovászoló utadra.
Mit hozzál magaddal?
۞ Jókedvet
۞ Váltócipőt, papucsot, ha szeretnéd
۞ Hűtőtáskát, jégakkuval…abba tesszük a Kenyeret, amit otthon fogsz kisütni. Azért kell a hűtőtáska, mert nem
szeretnénk, hogy elkeljen a tészta
Lemondási feltételek
Sikeres jelentkezés esetén nincs lehetőség a workshop lemondására, vagy dátumcserére, azonban a workshop napjáig szabadon átruházható a lefoglalt időpont.
A Workshop helyszíne:
Kovász Ági Gasztro Műhely
3271 Visonta, Csapás utca 2.