Íz és Tradíció Workshop – Kovászos Kenyér & Kovászos Kalács

38 000 Ft

Kiscsoportos Workshop, minimális létszám 3 fő, maximum 6 fő

Tanulni, inspirálódni, kikapcsolódni, feltöltődni fogsz nálam, élményekkel gazdagabban térsz haza.  

A Workshop időtartama: 8 óra

9:00-17:00

A Workshop ára tartalmazza a következőket: 

  • kávé, latte, cappuccino, tea 
  • ebéd: Kovászos kenyérből készült különleges szendvicsek (sonkás, körözöttes, tojáskrémes, téliszalámis) 
  • uzsonna: Kovászos  Kalács amit én dagasztottam be, és együtt megsütünk 
  • ajándék szakajtó és az abba helyezett megformázott kenyér (otthon megsütöd) 
  • ajándék szakajtó és abban megformázott Kovászos kalács (otthon megsütöd) 
  • együtt megsütött Kovászos kenyérrel térsz haza
  • kovász (üvegben) 
  • Kovász Kisokos kinyomtatva, lefűzve (kovásztól a kenyérig) 

A Workshop menete:

  • A Kovász közös megetetése, amit haza fogsz vinni 
  • Alapanyagokkal való ismerkedés (elmélet + gyakorlat)
  • Dagasztás (kézzel),a Kovászos kenyeret
  • Dagasztás ( géppel),a Kovászos kalácsot 
  • Biokémiai folyamatok ismertetése
  • Az általam elkészített megkelt Kenyér sütése
  • A bedagasztott Kenyér hajtogatása, majd formázása, amit haza fogsz vinni, és megsütöd
  • A bedagasztott Kalács hajtogatása, formázása. 
  • A hajtogatások között beszélek a kovásztól a sütésig végbemenő folyamatokról 
  • Gyakorlati tanácsokkal, tippekkel látlak el
  • Mint Pék és gyakorlott kovászoló átfogó tudással bocsátalak Kovászoló utadra

Mit hozzál magaddal? 

  • Jókedvet
  • Váltócipőt, papucsot, ha szeretnéd
  • Hűtőtáskát, jégakkuval…abba tesszük a Kenyeret, amit otthon fogsz kisütni. Azért kell a hűtőtáska, mert nem szeretnénk, hogy elkeljen a tészta

 

A Workshop helyszíne 

3271 Visonta, Csapás utca 2. 

Kovász Ági a Péklány Gasztro Műhelye 


Sikeres jelentkezés esetén nincs lehetőség a Workshop lemondására. A Workshop napjáig szabadon átruházható a lefoglalt időpont, vagy egyszeri dátumcsere engedélyezett előre egyeztetett időpontban.