Élmény kovászoló Workshop Kovászos kenyér & Kovászos Pizza Velem a Péklánnyal

35 000 Ft

A kovászos kenyér készítése egy olyan hagyományos módszer, amely nemcsak ízletes, és tápláló kenyeret eredményez, hanem a sütés folyamata is számos érzelmet, és élményt csempész a mindennapokba. Ahogy a kovász érlelődik, a kenyér kezd kialakulni, és ez a fermentációs folyamat mennyi számos jótékony hatással van a szervezetünkre ez is a kovászos kenyér csodája.

Kiscsoportos Workshop

Minimális létszám 3 fő, maximum 6 fő

Tanulni, inspirálódni, kikapcsolódni, feltöltődni fogsz nálam, élményekkel gazdagabban térsz haza.

Workshop időtartalma 7 óra

A Workshop ára tartalmazza a következőket: 

  •  kávé, latte, kapucsínó, tea
  • Ebéd: mindenki elkészíti a saját Kovászos Pizzáját és megsütjük (ezt a pizzát előre bedagasztom)
  • Uzsonna: Kovászos kenyérből készült különleges szendvicsek (sonkás, körözöttes, tojáskrémes, téliszalámis)
  • ajándék szakajtó, és az abba helyezett megformázott kenyér (otthon megsütöd)
  • helyszínen együtt díszített, kisütött kenyérrel térsz haza
  • kovászt (üvegben)
  • 2 db bedagasztott pizzát, dobozban.
  • tudástárat kinyomtatva, lefűzve (kovásztól a - kenyérig)

Workshop menete

  •  Kovász közös megetetése, amit haza fogsz vinni
  • Alapanyagokkal való ismerkedés (elmélet+ gyakorlat)
  • Dagasztás kézzel Kenyeret is és Pizzát is
  • Biokémiai folyamatok ismertetése
  • Általam bedagasztott Pizza formázását mutatom meg, mindenki elkészíti a saját Pizzáját amit megsütünk ebédre
  • Az általam előkészített megkelt Kenyér díszítése, közös sütése, amit haza fogsz vinni
  • Bedagasztott Kenyér, és Pizza hajtogatása, majd formázása, amit haza fogsz vinni, és megsütöd
  • Hajtogatások között, beszélek kovásztól a sütésig végbemenő folyamatokról

Gyakorlati tanácsokkal, tippekkel látlak el. Mint Pék és gyakorlott kovászoló átfogó tudással bocsájtalak Kovászoló utadra. 

Mit hozzál magaddal?

  • Jókedvet
  • Váltócipőt, papucsot ha szeretnéd
  • Hűtőtáskát, jégakuval…abba tesszük a Kenyeret, és Pizzát amit otthon fog kisütni. Azért kell a hűtőtáska, mert nem szeretnénk, hogy elkeljenek a tészták.

 

 

Workshop helyszíne

3271 Visonta, Csapás utca 2

Kovász Ági a Péklány Gasztro Műhelye

Lemondási feltételek

Sikeres jelentkezés esetén nincs lehetőség a Workshop lemondására. A Workshop napjáig szabadon átruházható a lefoglalt időpont, vagy egyszeri dátumcsere engedélyezett előre egyeztetett időpontban.