A kovászos kenyér készítése egy olyan hagyományos módszer, amely nemcsak ízletes, és tápláló kenyeret eredményez, hanem a sütés folyamata is számos érzelmet, és élményt csempész a mindennapokba. Ahogy a kovász érlelődik, a kenyér kezd kialakulni, és ez a fermentációs folyamat mennyi számos jótékony hatással van a szervezetünkre ez is a kovászos kenyér csodája.
Kiscsoportos Workshop
Minimális létszám 3 fő, maximum 6 fő
Tanulni, inspirálódni, kikapcsolódni, feltöltődni fogsz nálam, élményekkel gazdagabban térsz haza.
Workshop időtartalma 7 óra
A Workshop ára tartalmazza a következőket:
- kávé, latte, kapucsínó, tea
- Ebéd: mindenki elkészíti a saját Kovászos Pizzáját és megsütjük (ezt a pizzát előre bedagasztom)
- Uzsonna: Kovászos kenyérből készült különleges szendvicsek (sonkás, körözöttes, tojáskrémes, téliszalámis)
- ajándék szakajtó, és az abba helyezett megformázott kenyér (otthon megsütöd)
- helyszínen együtt díszített, kisütött kenyérrel térsz haza
- kovászt (üvegben)
- 2 db bedagasztott pizzát, dobozban.
- tudástárat kinyomtatva, lefűzve (kovásztól a - kenyérig)
Workshop menete
- Kovász közös megetetése, amit haza fogsz vinni
- Alapanyagokkal való ismerkedés (elmélet+ gyakorlat)
- Dagasztás kézzel Kenyeret is és Pizzát is
- Biokémiai folyamatok ismertetése
- Általam bedagasztott Pizza formázását mutatom meg, mindenki elkészíti a saját Pizzáját amit megsütünk ebédre
- Az általam előkészített megkelt Kenyér díszítése, közös sütése, amit haza fogsz vinni
- Bedagasztott Kenyér, és Pizza hajtogatása, majd formázása, amit haza fogsz vinni, és megsütöd
- Hajtogatások között, beszélek kovásztól a sütésig végbemenő folyamatokról
Gyakorlati tanácsokkal, tippekkel látlak el. Mint Pék és gyakorlott kovászoló átfogó tudással bocsájtalak Kovászoló utadra.
Mit hozzál magaddal?
- Jókedvet
- Váltócipőt, papucsot ha szeretnéd
- Hűtőtáskát, jégakuval…abba tesszük a Kenyeret, és Pizzát amit otthon fog kisütni. Azért kell a hűtőtáska, mert nem szeretnénk, hogy elkeljenek a tészták.
Workshop helyszíne
3271 Visonta, Csapás utca 2
Kovász Ági a Péklány Gasztro Műhelye
Lemondási feltételek
Sikeres jelentkezés esetén nincs lehetőség a Workshop lemondására. A Workshop napjáig szabadon átruházható a lefoglalt időpont, vagy egyszeri dátumcsere engedélyezett előre egyeztetett időpontban.