Retro Kifli ( kovásszal) 

A kelesztési idő mindig hőmérséklet függő, kovász függő, ezek a kelesztési idők írányadóak, figyeld a tésztát. A kovászos termékekhez idő kell, nincs kész 5 óra alatt.

Hozzávalók: 

Tésztàhoz 

  • 350 gramm  KBL 100 ( Garat malom lisztje) 
  • 150 gramm  Frigyes ( Garat malom lisztje) 
  • 130 gramm viz
  • 150 gramm  tej ( Ha más liszttel dolgozol, más lesz a folyadékigénye) 
  • 150 gramm aktív kovász ( 1:4:4 ) 
  • 15 gramm  cukor
  • 18 gramm  só
  • 30 gramm  vaj

A dagasztó tálba kimértem a vízet, tejet, kovászt, cukrot, összekavartam, majd rászitáltam a liszteket. Összedolgoztam, de nem dagasztottam, letakartam és 45 percig pihent. Pihenés után dagasztottam hozzáadtam a sót, majd a lágy vajat, szép rugalmas tésztát kaptam. 

6 óra volt a pihenés  ( 24 fok volt  ) 3x hajtogattam. 8 db ra osztottam, megformáztam, 7.5 órát  pihent ( 24-25 fok volt ) , vizzel lespricceltem és 200 fokon készre sütöttem. 

Weboldalon található összes fénykép, grafika és egyéb vizuális tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. Minden jog fenntartva. A weboldalon közzétett anyagok, beleértve, de nem kizárólagosan a fotókat, a szövegeket és a dizájnt, a Kovász Ági a Péklány tulajdonát képezik.


A weboldalon található tartalmak, különösen a fényképek, bármilyen formában, részben vagy egészben történő másolása, terjesztése, módosítása vagy nyilvános megjelenítése kizárólag a Kovász Ági a Péklány előzetes írásos engedélyével lehetséges. Az engedély nélküli felhasználás jogi következményeket vonhat maga után.


Kérjük, hogy tartsd tiszteletben a szerzői jogokat, és ne használd fel a weboldalon található tartalmakat