Hozzávalók :
Tésztához
- 1000 gramm Caputo pizza lisztet használtam, ropogós pizza születik belőle
- 690 gramm viz ( ez változhat, attól függ milyen pizza lisztet használsz, lehet 720g vagy épp 680 g kezd inkább a 680g és inkább teszel még dagasztás közben hozzá)
- 250 gramm aktív kovász
- 30 gramm só
Dagasztás után 3x hajtogattam óránként, összesen 5 órát volt a pulton 24 fokban. Majd gombócoltam
Rétesliszttel kiszórt jénaiba tettem, a gombócokat is rétesliszttel megszórtam, ne ragadjanak össze.
Majd betettem a hűtőbe( legyen valamivel befedve, mert kiszárad a teteje)
Sütés előtt 3 órával kivettem a pultra a pizzákat
48 órát töltöttek a hűtőben
A sütőt maximumra állitottam
A pizzavasat a legfelső lehetőségre tettem be a sütőbe, igy nagyon közel van a felső fűtőszál, alul a pizzavas adja le a nagy hőt …. Nekem 5 perc 10 mp alatt megsülnek a pizzáim.
Feltét opcionális
Mártás most 2 féle volt, paradicsomos amit én készítettem nyáron és a másik 2 evőkanál mascarpone + 1 evőkanál tejszín, só, bors, fokhagyma / pizza.












