Pizza (kovásszal) 

A kelesztési idő mindig hőmérséklet függő, kovász függő, ezek a kelesztési idők írányadóak, figyeld a tésztát. A kovászos termékekhez idő kell, nincs kész 5 óra alatt.

Hozzávalók : 

Tésztához

  • 1000 gramm  Caputo pizza lisztet használtam, ropogós pizza születik belőle
  • 690 gramm viz ( ez változhat, attól függ milyen pizza lisztet használsz, lehet 720g vagy épp 680 g kezd inkább a 680g és inkább teszel még dagasztás közben hozzá)
  • 250 gramm aktív  kovász
  • 30 gramm  só

Dagasztás után 3x hajtogattam óránként, összesen 5 órát volt a pulton 24 fokban. Majd gombócoltam 

Rétesliszttel kiszórt jénaiba tettem, a gombócokat is rétesliszttel megszórtam, ne ragadjanak össze. 

Majd betettem a hűtőbe( legyen valamivel befedve, mert kiszárad a teteje) 

Sütés előtt 3 órával kivettem a pultra a pizzákat

48 órát töltöttek a hűtőben 

A sütőt maximumra állitottam

A pizzavasat a legfelső lehetőségre tettem be a sütőbe, igy nagyon közel van a felső fűtőszál, alul a pizzavas adja le a nagy hőt …. Nekem 5 perc 10 mp alatt megsülnek a pizzáim. 

Feltét opcionális

Mártás most 2 féle volt, paradicsomos amit én készítettem nyáron és a másik 2 evőkanál mascarpone + 1 evőkanál tejszín, só, bors, fokhagyma / pizza.

Weboldalon található összes fénykép, grafika és egyéb vizuális tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. Minden jog fenntartva. A weboldalon közzétett anyagok, beleértve, de nem kizárólagosan a fotókat, a szövegeket és a dizájnt, a Kovász Ági a Péklány tulajdonát képezik.


A weboldalon található tartalmak, különösen a fényképek, bármilyen formában, részben vagy egészben történő másolása, terjesztése, módosítása vagy nyilvános megjelenítése kizárólag a Kovász Ági a Péklány előzetes írásos engedélyével lehetséges. Az engedély nélküli felhasználás jogi következményeket vonhat maga után.


Kérjük, hogy tartsd tiszteletben a szerzői jogokat, és ne használd fel a weboldalon található tartalmakat