Hozzávalók:
- Tésztához
- 500 gramm Czelli Búzafinomliszta
- 200 gramm tej ( ha más liszttel dolgozol, a folyadék igény is más lehet, lisztenként eltérő)
- 1 db egész tojás ( 58 g )
- 85 gramm porcukor
- 1 csomag vanillincukor
- 150 gramm aktív kovász ( 1:4:4 )
- 5 gramm só
- 100 gramm lágy vaj
A tejet kimértem, a tálba, majd a kovászt, tojást, és porcukrot, vanillincukrot is beletettem, összekevertem az egészet, rászitáltam a lisztet, nem dagasztottam, csak összedolgoztam, letakartam és 45 percig pihent. Majd dagasztottam, belekerült a só, tovább dagasztottam, elkezdtem adagolni a vajat ami lágy volt. 4x tettem bele. Akkor teszem bele a következő adag vajat, mikor teljesen felvette az előző adagot.
Ablaktesztig dagasztom. Ami azt jelenti, hogy hártyásra ki lehet húzni a tésztát. Mutatom majd, készítettem képet róla.
Dagasztás után letakartam. 2x hajtogattam az 5.5 óra alatt . 24-25 fokban pihent. Nagyon fontos a hőmérséklet, kulcsfontosságú …..
5.5 óra pihenés után, kinyújtottam, 16 részre osztottam, lekvárt tettem bele. 28 cm tortakarikába tettem a gombócokat.
Letakartam 4, 5 órát pihent a 24-25 fokban
Lekenten tojással
190 fokon , alsó- felső beállítással 30 percig sütöttem
Foszlós…. Isteni finom
Egy élmény ❤️ ízélmény
Természetesen be lehet tenni a hűtőbe is, miután kigombócoltuk, és másnap reggel sütni. Kivenni reggel a hűtőből, keleszteni még, és sütni








