Hozzávalók:
Tésztához
- 600 gramm Nagyi Titka Kelt Tészta Süteményliszt
- 280 gramm tej ( ha más liszttel dolgozol, más lesz a folyadékfelvétele, figyelj erre)
- 2 db tojássárgája ( 39 g volt)
- 180 gramm aktív kovász ( 1:4:4 )
- 120 gramm porcukor
- 1 db vanillincukor
- 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
- 80 gramm lágy vaj
Szóráshoz
- 100 gramm kristálycukor
- 80 gramm mák
- 2 db vanillincukor
- Olvasztott vaj
Töltelék
- 2 db vaníliás puding
- 1 l tej
- 7 evőkanál kristálycukor
A tésztához a tejet, kovászt, porcukrot, vanillincukrot, tojássárgáját, a lisztet, összekeverjük, de nem kell dagasztani, letakarjuk, pihentetjük 45 percig.
Majd következik a dagasztás, hozzáadunk, a sót, citrom reszelt héját, 3-4 részletben a vajat. Dagasszuk szép, sima selymes tésztává.
Kivajazott jènaiba tettem, 3x hajtogattam a 6 óra pihenés alatt, 24 fok volt. ( nagyon fontos a hőmérséklet.
Muffin Sütőt előkészítettem, sütő papírokat méretre vágtam a formákba.
Kinyújtottam a tésztát, kicsi szaggatóval apró kis pogácsákat szaggattam ki. Tetejüket olvasztott vajba mártottam, majd a cukros mákba. Igy pakolgattam a kis maffin tartókba egyesével, ami sütőpapírral ki volt bélelve.
A kosárka közepét sütőpapír tekerccsel kibéleltem, mert oda ment a vanília puding sütés után. Ez egy kicsit munkaigényes, de a végeredmény kárpótol, isteni finom.
Mikor kész lett, letakartam, és pihent, 4,5 órát 24 fok volt.
200 fokon alsó- felső sütési beállításon 30 percig sütöttem
Mikor megsült kivettem a minden kosárkának a közepét bélelő sütőpapír tekercset, és megtöltöttem vaníliás pudinggal.







