Kiscsoportos Workshop, minimális létszám 3 fő, maximum 5 fő
Tanulni, inspirálódni, kikapcsolódni, feltöltődni fogsz nálam, élményekkel gazdagabban térsz haza.
3 féle töltelékkel fogjuk elkészíteni a Péksüteményeket, 3 féle formázással fogjuk megadni a formájukat:
- Cseresznye dzsemes, túrós, mákos töltelékkel egy “hernyó” alakban megformázott péksüti
- Sárgabarack lekvárral megtöltött rózsát készítünk, valamint
- Frangipaneval töltött szívecske is fog készülni
A Workshop időtartama 6 óra, 9.00-15.00
A Workshop ára tartalmazza a következőket:
- kávé, latte, cappuccino,tea
- Ebéd: Kovászos kenyérből készült különleges szendvicsek (sonkás, körözöttes, tojáskrémes, téliszalámis)
- ajándék szakajtó és az abba helyezett tészta, amit otthon fogsz megformázni, sütni
- a helyszínen együtt elkészített péksütiket 3 féle (megeheted, hazaviheted)
- kovász (üvegben)
- Kovász Kisokos kinyomtatva, lefűzve
A Workshop menete:
- A Kovász közös megetetése, amit haza fogsz vinni
- Alapanyagokkal való ismerkedés (elmélet + gyakorlat)
- Dagasztás
- Az általam előkészített megkelt tészta osztása, nyújtása, töltése, sütése
- Az Általad bedagasztott tészta hajtogatása
- A hajtogatások között beszélek az édes kovásztól a sütésig tartó folyamatokról
- Gyakorlati tanácsokkal, tippekkel látlak el
- Mint Pék és gyakorlott kovászoló, átfogó tudással bocsátalak Kovászoló utadra
Mit hozzál magaddal?
- Jókedvet
- Váltócipőt, papucsot, ha szeretnéd
- Hűtőtáskát jégakkuval…abba tesszük a tésztát, amit otthon fogsz kisütni. Azért kell a hűtőtáska, mert nem szeretnénk, hogy elkeljenek a tészták.
A Workshop helyszíne
3271 Visonta, Csapás utca 2.
Kovász Ági a Péklány Gasztro Műhelye