Kovászos Almás Korona

A kelesztési idő mindig hőmérséklet függő, kovász függő, ezek a kelesztési idők írányadóak, figyeld a tésztát. A kovászos termékekhez idő kell, nincs kész 5 óra alatt.

Hozzávalók: 

Tésztához 

  • 330 gramm  Czelli Búzafinomliszt 
  • 140 gramm  tej ( ha más liszttel dolgozol, más lesz a liszt folyadékigénye, erre figyelj) 
  • 90 gramm aktív kovász ( 1:4:4 )
  • 1 db tojássárgája ( 21g )
  • 55 gramm porcukor
  • 1 db vanillincukor 
  • 15 gramm méz 
  • 3 gramm  só
  • 60 gramm  lágy vaj

Töltelék

  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál kristálycukor +  1 evőkanál fahéj + 1 vanillincukor 
  • 5 db közepes alma 

Tejet, kovászt, tojást, mézet, porcukrot, vanillincukrot, lisztet összekeverjük, nem kell dagasztani, csak álljon össze a tészta. Letakarva 45 percig pihentetjük. Hozzáadjuk a sót, 2-3 részletben a vajat. Akkor adjuk hozzá a következő adag vajat, ha az előzőt szépen felvette a tészta. 

Nem hajtogattam a tésztát. Letakarva 6 órát pihent 24 fok volt. A hőmérséklet minden kovászos tésztánál kulcsfontosságú. Hidegben nem tud hatékonyan dolgozni a tészta. 

6 óra pihenés után a tésztát kinyújtottam téglalap alakúra.  A tészta széleit körbe kb 4 ujjnyi szélességben, lekentem vajjal és  rászórtam a fahéjas cukrot, majd körbe pakoltam almával. A közepén megmaradt tésztát, felszeleteltem, megcsavargattam, és ráfordítottam az almás töltelékre. 

4 órát pihent a tészta letakarva. Majd lekentem egész tojással és, 190 fokon, alsó- felső beállításon 25 percig sütöttem. 

Weboldalon található összes fénykép, grafika és egyéb vizuális tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. Minden jog fenntartva. A weboldalon közzétett anyagok, beleértve, de nem kizárólagosan a fotókat, a szövegeket és a dizájnt, a Kovász Ági a Péklány tulajdonát képezik.


A weboldalon található tartalmak, különösen a fényképek, bármilyen formában, részben vagy egészben történő másolása, terjesztése, módosítása vagy nyilvános megjelenítése kizárólag a Kovász Ági a Péklány előzetes írásos engedélyével lehetséges. Az engedély nélküli felhasználás jogi következményeket vonhat maga után.


Kérjük, hogy tartsd tiszteletben a szerzői jogokat, és ne használd fel a weboldalon található tartalmakat