Hozzávalók:
Tésztàhoz
- 350 gramm KBL 100 ( Garat malom lisztje)
- 150 gramm Frigyes ( Garat malom lisztje)
- 130 gramm viz
- 150 gramm tej ( Ha más liszttel dolgozol, más lesz a folyadékigénye)
- 150 gramm aktív kovász ( 1:4:4 )
- 15 gramm cukor
- 18 gramm só
- 30 gramm vaj
A dagasztó tálba kimértem a vízet, tejet, kovászt, cukrot, összekavartam, majd rászitáltam a liszteket. Összedolgoztam, de nem dagasztottam, letakartam és 45 percig pihent. Pihenés után dagasztottam hozzáadtam a sót, majd a lágy vajat, szép rugalmas tésztát kaptam.
6 óra volt a pihenés ( 24 fok volt ) 3x hajtogattam. 8 db ra osztottam, megformáztam, 7.5 órát pihent ( 24-25 fok volt ) , vizzel lespricceltem és 200 fokon készre sütöttem.








